Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 24366 vizualizari

 

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :))
A iesit o bunatate, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti.

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de paine toast cu secara
  • 250 gr sunca presata
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 bucati de gogosari
  • 2 rosii
  • 6-7 frunze de leurda
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • piper
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 25 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco:

Taiem feliile de paine in jumatati.

Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.

Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.

Rosiile si ceapa le taiem rondele.

Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele.

Leurda o tocam franjuri.

Gogosarii ii taiem julien.

Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai.

Printre feliile de paine asezam rondelele de rosii, ceapa si gogosarii.

Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue.

Cand scoatem tava din cuptor, ornam cu branza fondue si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

As recomanda sa se foloseasca painea toast, deoarece este mai pufoasa si moale, iar oul va patrunde in ea si nu se va usca in timpul tratamentului termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rosii cu surpriza