Aperitiv cu rosii si crema de vinete

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 5445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 4 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat cat ajunge
  • sare
  • 50 gr margarina
  • 3 sau 4 linguri de mustar
  • ulei de masline cat ajunge
  • 200 gr smantana
  • rosii taiate in jumatati
  • patrunjel
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu rosii si crema de vinete:

Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot.

Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru o ora daca sunt mai mari vinetele.

Dupa coacere le lasam sa se odihneasca putin, le desfacem de hartie si scoatem interiorul cu o lingura, punem totul intr-un bol, apoi strecuram de apa care o lasa.

Mixam cu blenderul putin, pana devine cremoasa compozitia, am sarat, am piperat, am pus 3 sau 4 linguri de mustar, putina nucsoara si rozmarin in plus in praf daca dorim.

Am adaugat ulei de masline cateva linguri si am amestecat bine, se amesteca si cu smantana.

Se taie rosiile cu ajutorul taietorului in zig zag si se scot semintele cu lingura.

Se umplu rosiile cu crema de vinete,se decoreaza cu un ciuf de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu rosii si crema de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute