Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

de Adi in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2019 | 3269 vizualizari

 

Aproape in fiecare weekend ne delectam cu astfel de aperitive, simple, gustoase si cu ingrediente putine.
Sunt foarte bune de servit in timp ce butonam telefoanele, laptopurile, sau cand ne uitam la televizor.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 200 g felii subtiri de bacon crud-uscat
  • 2 linguri ketchup usor picant
  • chimen
  • susan
  • boia de ardei
  • chili
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente:

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el.

Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup.

Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam feliile de bacon una langa alta.

Cu un feliator de pizza, decupam foietajul pe langa feliile de bacon si le rulam nu foarte strans.

Aplatizam usor rulourile sa nu fie prea inalte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 2-3 cm unele fata de altele.

Ungem rulourile cu ou batut si presaram peste ele condimente.

Le dam la cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau pana cand sunt frumos rumenite si foietajul copt.

Le servim calde sau reci, alaturi de un ceai bun, sau un iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sorici in saramura