Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2018 | 7554 vizualizari

 

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice moment al zilei, este super gustoasa, super satioasa. Sa nu mai spun cat de repede se face, asa ca daca sunteti in pana de timp, prestati repede o astfel de omleta, o salata sau ceva muraturi langa si gata masa!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 6 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir usturoi verde
  • 130 gr mozzarella
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingura ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor:

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine.

Ciupercile le spalati si le taiati, nu foarte marunt.

Ceapa verde o taiati rondele, la fel si usturoiul verde.

Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti ciupercile si ceapa verde. Presarati sare, piper, puneti si putina apa, le lasati sa scada la foc potrivit. Amestecati din cand in cand in ele. La final adaugati usturoiul verde tocat, mai lasati circa 1 minute pe foc, trageti tigaia deoparte.

Puneti ouale intr-un bol, presarati sare, piper, putina boia dulce si le bateti cu un tel. Adaugati crema de branza, amestecati, apoi radeti peste oua si mozzarella. Amestecati, puneti ciupercile, incorporati toate.

Tapetati o tava cu diametrul de 23 cm cu hartie de copt, puneti cartofii fierti, ii rasfirati peste tot. Turnati amestecul de oua cu ciuperci, nivelati. Introduceti omleta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna de servit!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi