Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2017 | 5363 vizualizari

 

De cand este plina piata de dovlecei, am profitat si am facut foarte multe preparate cu ei. Sotul chiar ma intreba, oare mai au multi dovlecei vanzatorii din piata, ca as fi in stare sa ii iau eu pe toti 😂😂😂. Imi place sa profit de legumele de sezon, ca sunt mai gustoase si mai ieftine decat iarna. Sa ne facem acum toate poftele.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 800 gr dovlecei
  • 400 gr urda
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 2 linguri ulei + pentru uns foile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecei si urda:

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper.
Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam tigaia deoparte, lasam dovleceii sa se racoreasca.
Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul il tocam marunt.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol, amestecam urda cu ouale, apoi incorporam cascavalul, parmezanul, ceapa verde si patrunjelul. Le amestecam bine, apoi adaugam dovleceii si amestecam. La final presaram sare, piper si ierburile de provence.

Luam 3 foi de placinta, le ungem cu ulei si le asezam una peste alta.
Le punem intr-o tava de 20/22 cm, tapetata cu hartie. Turnam umplutura cu branza si dovlecei, o nivelam.
Ungem si celelalte 3 foi cu ulei, le asezam una peste alta, apoi le punem peste umplutura.
Batem un ou spuma, il turnam deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o portionam.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecei si urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

20.08.2017, 19:40

Cred ca mi-ar placea placinta asta, mai ales ca nu are marar!

Adi 1

20.08.2017, 21:57

Foarte buna!

Rocsi 1

24.08.2017, 10:09

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute - reteta cea mai simpla