Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2020 | 3176 vizualizari

 

Un aperitiv tare bun și apreciat în CasaZmeilor! Se oate prepara și fără nicio ocazie aniversară, doar așa de răsfăț, sau daca vă mai rămâne cumva vreo câteva linguri de piure din spanac și nu știți cum să scăpați de el! :D 😉

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • Spanac congelat cca. 300 g,
  • Ulei de struguri cca. 2 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Smântână de gătit 250 ml,
  • Amidon 2 linguri,
  • Brânză Ricota (brânză vaci sau urdă) cca. 250 g,
  • Cașcaval afumat (sau normal) cca. 100 g.
  • Ouă mărimea L 4 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză light cca. 200 g,
  • Cremă de brânză topită light cca. 150 g,
  • Ardei kapia 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia:

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit adusă la temperatura camerei și se adaugă la piureul de spanac, în fir subțire, amestecându-se continuu, până ce se înglobează apoi se mai lasă la gătit cca. 5 minute la foc mic.

Piureul de spanac se lasă la răcit cca. 30 de minute.

După ce s-a răcorit se adaugă ouăle, amestecându-se până ce se înglobează, apoi brânza, cașcavulul afumat, răzuit, se asezonează de sare și piper și se amestecă ușor până se obține un aluat omogen.

Se tapetează o tavă mare de cuptor cu foaie de pergament, apoi se răstoarnă aluatul de spanac și brânză și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade.

După ce aluatul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcorit, atenție, în tavă cca. 10 minute.

Între timp se prepară crema de brânză.astfel: ardeiul kapia se spală, curăță și taie cubulețe. Într-un vas încăpător se adaugă cele 2 feluri de crema din brânză și cubulețele de ardei kapia, amestecându-se ușor, până ce se înglobează în cremă.

Peste blatul răcorit se întinde crema de brânză pe toată suprafața, apoi se rulează ușor rulada, cu ajutorul foii de copt. Atenție e tare fragilă, trebuie să aveți răbdare! Apoi se dă la rece minim 30 minute înainte de servire, cel mai bine până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adi 1

11.10.2020, 18:15

Rocsi 1

11.10.2020, 20:29

Sunt foarte faine ruladele aperitiv! Le pregatesc mereu de sarbatori sau cand am musafiri!

Gherca Daniela 1

11.10.2020, 21:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos alb