Aperitiv rulouri cu spanac si branza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2019 | 2595 vizualizari

 

 
Aceste rulouri cu spanac si branza sunt ideale pentru micul dejun, pentru pus la pachet la scoala, le puteti pregati seara si a doua zi vor fi la fel de pufoase si delicioase. Eu incerc sa folosesc spanacul in tot felul de tarte si placinte, pentru ca astfel il mananca si Alex. Cea mica in schimb se stramba cand vede ceva verde, chiar si o frunza de patrunjel si pe ea inca n-am reusit sa determin sa guste nimic gatit cu spanac sau cu alte "frunze". Ma gandesc ce bune ar fi aceste rulouri cu leurda, dar din pacate leurda nu se mai gaseste. Eu, ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 1 ou 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 250 ml lapte caldut 
  • 500 g faina 
  • 1 plic drojdie uscata
  • Umplutura: 
  • 500 g spanac proaspat 
  • 150 g branza telemea 
  • 3 fire usturoi verde 
  • 1 ou 
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri cu spanac si branza:

Exact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita treaba. In timpul framantarii, mai ridicam capacul si ne uitam daca nu cumva aluatul e prea moale si lipicios. Atunci mai adaugam o lingura sau doua de faina. Va trebui sa obtinem o bila de aluat care nu se lipeste de cuva masinii de paine.

Spalati bine 500 g spanac, astfel incat sa nu mai ramana fir de nisip printre frunze, il pueti la fiert 5 minute, apoi il scurgeti bine (presati bine cu o paleta, sa se scurga toata apa). Il tocati cu cutitul, adaugati un ou batut, 150 g telemea rasa, 3 fire de usturoi verde tocat marunt si o lingurita sare. Amestecati si asteptati sa termine masina de paine. Apoi intindeti aluatul sub forma de dreptunghi. Puneti deasupra umplutura de spanac si branza, rulati si il impartiti in 12 bucati cat de cat egale, pe care le puneti in tava exact cum se vede in imagini. Ungeti cu galbenus de ou si acoperiti tava 10-15 minute cu un prosop. Apoi coaceti aproximativ 45-50 minute. Sunt atat de bune incat eu am facut doua zile la rand aceste rulouri si cred ca in week-end le repet. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar