Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2021 | 1978 vizualizari

 

E weekend și e motiv de mâncat ceva bun, așa că decât să ronțăim snakuri nesănătoase, am pregătit niște sărățele la forma cumpărată anul trecut din Obor, o formă bună la multe preparate rapide și gustoase. Am pregătit  o serie de sărățele cu chimen și o serie cu boia dulce afumată.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă mari,
  • 1 linguriță sare,
  • 2 linguri ulei,
  • 350 g (14 linguri) făină,
  • 400 ml apă,
  • · Chimen măcinat, după gust, · Boia dulce afumată, după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1):

 

Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite.

Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc. Închizi forma și strângi bine, ca să se turtească și să nu le lași să se umfle. Apoi întorci forma și lași să se rumenească. O mai întorci cu un clește, dacă ai nevoie. Transferi sărățica pe un farfurie mare. Procedezi la fel cu restul de aluat.

Nu le înveli cu șervete, pentru că aburii le vor face moi, gumoase. Le lași să se răcească.

Le poți pune într-un coșuleț pe care îl acoperi peste noapte cel mult cu folie de aluminiu, nu cu pungă, să nu se înmoaie.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/saratele-cu-chimen-si-boia-dulce.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

15.03.2021, 13:47

Multumesc, Cristina

Rocsi 1

15.03.2021, 19:03

Ce imi plac! Nu stiam ca se pot face si din aluat moale!

Ancutsa 1

15.03.2021, 19:45

Rocsi, multumesc! Am incercat si cu aluat mai gros de il faci bilute si il pui in forma, dar parca acesta ne-a placut mai mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele