Aperitiv saratele cu untura si unt

de katty in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2021 | 4822 vizualizari

 

Am pregatit o portie de saratele cu untura si unt si branza in compozitie. Puteti inlocui macul cu chimen.

 

INGREDIENTE

  • 160 gr untura
  • 90 gr unt
  • 200 gr branza telemea rasa
  • 250 gr iaurt
  • sare
  • 550-600 gr faina+ pentru blat
  • 2 oua ptr uns
  • mac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu untura si unt:

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la  frigider, de preferat de seara pana dimineata.

A doua zi impartim aluatul in 3 parti. Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra.

Taiem cu un cutit de pizza fasii  de 7-8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate.

Coacem saratelele la 180 de grade C, aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu untura si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu unt si untura