Aperitiv scrob de oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2019 | 3845 vizualizari

 

Acest scrob este traditional in Nigeria si este servit cu peste prajit cu orez sau cu ignam prajit.
Este denumit 'tocană de ouă'.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/scrob-de-oua-nigerian.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 rosii mari sau 100 ml de sos de rosii de casa
  • piment verde habanero (atarodo) dupa gust sau boia de ardei
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita de pudra de curry
  • cimbru uscat
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scrob de oua:

Spalati si curatati legumele .

Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete.

Idem taiati ardeiul verde bucatelele.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Bateti ouale intregi cu un praf de sare.

Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare.

Intr-o tigaie mica incalziti un pic de ulei. Reveniti ceapa si usturoiul, adaugati rosiile si ardeiul si lasati sa scada la foc mic timp de 10 minute amestecand.

Daca folositi sos de rosii de casa ca mine , reveniti ardeiul cu ceapa si adaugati sosul de rosii dupa.

Lasati sa scada impreuna 5 minute.

Puneti, sare, piper, piment sau boia de ardei si pudra de curry.

Reduceti focul  si varsati peste sosul de rosii ouale batute.

Nu amestecati imediat, lasati sa se prinda un pic si amestecati dupa pana cans scrobul este gatit.

Luati de pe foc si serviti imediat.

L-am servit cu mancarica de linte.

Foarte simplu si bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scrob de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana