Aperitiv tarta cu branzeturi si legume

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2020 | 2249 vizualizari

 

"retete de vara"
Am avut cateva branzeturi prin frigider (cate putin din fiecare) si mi-a venit ideea sa incerc sa fac o tarta. Cum dovlecelul este unul din legumele care nu lipsesc din frigider, l-am adaugat langa branzica, iar rosiile impreuna cu busuiocul sunt cele dau aspect, aroma si culoare aperitivului nostru! :)
A iesit tare gustoasa si aspectuoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj dreptunghiular
  • 350 g amestec de branzeturi (telemea de vaca semi-sarata, faisselle, philadelphia, mozzarella razuita)...sau de care aveti branza de vaci proaspata, urda, ricotta)
  • 1 dovlecel zucchini
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • busuioc
  • 2 rosii de marime medie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi si legume:

       Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C .

     Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare mica.

     Intr-un bol adaugam branzeturile, ouale si smantana, amestecam bine, adaugam dovlecelul scurs de zeama, faina cu praful de copt si condimentam cu sare si busuioc dupa gust.

    Compozitia rezultata o turnam peste aluatul de foietaj scos din cuptor, adaugam  bucati de rosii din loc in loc si presaram putin busuioc deasupra.

    Dam tava la cuptor la 180°C pentru 40-50 minute sau pana ce tarta s-a rumenit frumos deasupra.

Se serveste calduta sau rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se mai poate adauga: ceapa usor calita, un morcov mic pentru culoare, cimbru sau ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun duminical