Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2022 | 10656 vizualizari

 

Iar am rămas în pană de idei pentru cină. Aveam niște bureți în congelator și i-am dezghețat și-am pregătit această tartă rapidă și delicioasă, care a fost pe placul întregii familii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 450 g bureți (opintici) fierți
  • 6 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 120g mozzarela
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella:

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Eu am folosit bureți (opintici) pe care-i aveam în congelator. Aceștia au fost fierți în prealabil, scurși bine și dați prin mașina de tocat. I-am decongelat și i-am scurs foarte bine de apă.
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă bureții și mozzarella dată pe răzătoarea mare și se omogenizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc.
Se toarnă umplutura peste aluat și se pliază marginile aluatul deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

oanapl 1

06.04.2022, 16:13

mirela0911 1

25.04.2022, 18:28

Cred ca a iesit tare buna!

oanapl 1

26.04.2022, 14:59

Chair a fost delicioasă, Mirela. Fetelor mele le-a plăcut foarte mult. De obicei nu mănâncă bureți, dar acum au fost chiar încântate de preparat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat