Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2017 | 2991 vizualizari

 

Eiii, numai bună pentru cină și de ce nu, pentru pachețelul de la școală/serviciu!
P.S. La provocarea lansată de mine, se pare că Vălurita și Bunica s-au apropiat de răspunsul final ;) Am decis, câștigător final, ValClaudia ;) Bucătăraș, sper că nu te superi că am propus o provocare fulger aici :))), dar mi-am adus aminte de zilele acelea frumoase cu multă hlizeală ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de tartă sărată Linco 
  • 1 tijă praz 
  • 1 bucată ardei kapia roșu 
  • cca. 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 50 g brânză rasă 
  • cca. 50 g cașcaval 
  • cca. 50 g smântână 
  • cca. 2 linguri mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui) 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu praz si carne tocata:

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute, la 180 grade C.

Între timp, se prepară umplutura.

Ceapa roșie securăță, se toacă mărunt și se distuie (se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul, cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează cu sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se presară cașcavalul ras și semințele. Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute, la foc mediu.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Este tare bună atât caldă, cât și rece ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu praz si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu verdeata