Aperitiv tarta cu zucchini si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2021 | 3223 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci (dulce)
  • 1 zucchini
  • 1 ou mare (sau 2 mici)
  • sare
  • 2 linguri de făină
  • Boia de ardei dulce (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu zucchini si branza:

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. 
Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea mari feliile, se pot tăia în două.
Se mixează oul cu brânza de vaci, cu ajutorul unui mixer vertical. Se adaugă făina și se omogenizează.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent uns cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat. Din aluatul rămas se decupează câteva floricele cu care se decorează tarta.
Se pune compoziția de brânză peste aluat și se așează feliile de zucchini în forma dorită. Eu am făcut niște floricele, iar în mijlocul lor am decorat cu boia de ardei dulce.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu zucchini si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

17.01.2021, 14:46

Wow !!!! Ce fain arata !!!

Rocsi 1

17.01.2021, 19:59

Cat de frumoasa ti-a iesit! Bravo!

oanapl 1

17.01.2021, 21:19

Mă bucur că vă place! Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci si zucchini