Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

de Adele in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2021 | 2877 vizualizari

 

Din acelasi aluat se pot face mai multe combinatii ,deci pe langa o tarta sarata cu spanac am pregatit niste rulori mixte  :D.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 gr faina "00" (aproximativ)
  • 100 gr unt.
  • 50 gr untura.
  • 2 oua.
  • 5 gr sare.
  • 100 gr parmezan ras,
  • Umplutura:
  • 500 gr spanac.
  • 2 linguri cu ulei de masline,
  • sare,piper.
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 crenvusti mici,
  • 1 ou pentru uns.
  • 150 gr ricotta.
  • 50 gr parmezan ras.
  • Crenvusti.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte:

Se incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit.

Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se pune untul rece taiat bucati si untura, se adauga si ouale si se amesteca ,treptat se incorporeaza faina si parmezanul ras se pune si sarea ,se framanta totul bine pana cand se obtine un aluat compact si elastic, se da la frigider 20 minute.

Se pregateste umplutura in mod simplu intr-un robot se pune spanacul ,se mizeaza ,se adauga ricotta ,parmezanul ras si se amesteca bine ,piper dupa gust,se lasa la rece 20 minute .

Aluatul se imparte in trei ,dintr-o parte intindem o foaie rotunda si se aseza intr-o tava ,deja tapetata,se adauga jumatate din compozitia de spanac si deasupra se taie fasii de aluat,se ungecu ou si se daa cuptorul preincalzit la 180 ° pentru 25 -35 minute, pana se rumeneste ,se lasa la racit.

Cu aluatul ramas se formeaza rulouri mici ,se intinde pe rand cate  o fasie mica de aluat se uple cu spanac si se  ruleaza ,se taie bucati de 2 cm ,se alterneaza si cu crenvusti, se  aseza in tava ,se ung cu ou, se dau la cuptor la 180 ° pentru 25-35 minute ,pana se rumenesc bine. Se servesc calde daca nu aveti rabdare pana . Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu spanac si ricotta