Aperitive cu branza

de Antonia in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2011 | 6001 vizualizari

 

Mama pregatea in copilarie pasta cu branza, boia si seminte de chimen pentru tartine (foarte gustoasa). Pornind de la aceasta idee (excelenta de altfel pentru tartine servite la micul dejun), am pregatit pe post de aperitive aceste mici sfere cu branza si patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 180 g branza de vaca
  • 30 g unt (la temperatura camerei - moale insa nu topit)
  • 1 lingurita smantana
  • boia de ardei dulce
  • piper alb
  • sare de mare fin macinata
  • 4 1/2 lingurite frunze de patrunjel maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu branza:

Se amesteca intr-un bol branza de vaca, untul si smantana cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la obtinerea unui amestec omogen.

Se condimenteaza amestecul cu sare, piper alb, boia de ardei dulce (dupa gust) si 1/2 lingurita frunze de patrunjel maruntite. Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la omogenizarea compozitiei.

Din amestecul obtinut se modeleaza mici sfere (cu diametrul dorit) care apoi se tapeteaza cu frunze de patrunjel maruntite (rostogoliti usor sferele cu branza prin frunzele de patrunjel maruntite asezate pe o farfurie).

Se pastreaza la frigider aproximativ 20 - 30 de minute inainte de a fi servite.

                           Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Miha 1

14.10.2011, 23:02

Antonia, nu trebuia sa schimbi titlul retetei, nu era absolut nimic in neregula. Discutia creata s-a vrut a fi un spirit de gluma, strict in afara retetei. Daca te-am suparat imi cer scuze in numele intregii echipe bucataras.ro

Antonia 1

15.10.2011, 11:45

Cum as putea sa ma supar ?! Eu sunt doar un ”musafir” in ”casuta voastra” M-am bucurat de cuvintele frumoase ale unora dintre voi (le multumesc inca o data pentru buna primire )
Si ca sa continui pe un ton de gluma... recunosc ca m-am amuzat copios vazand cat de mare si nestapanit este interesul unora pentru (mi-e si teama sa scriu) bilute Vorba cantecului ”te vad in tot si in toate” Mai in gluma mai in serios, libertatea de exprimare trebuie sa apartina fiecaruia dintre noi (evident in anumite limite). In privinta dialogului deschis de Cris 2711... as spune doar atat: aici este un spatiu liber si pana la urma fiecare scrie ”ce pofteste”

alinutzika 1

15.10.2011, 15:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza