Aperitive de sarbatoare

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2020 | 3348 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
   Imi place sa pun pe masa cand am invitati cate o tava cu aperitive .Invitatii aproape ca sunau la usa . Ingredientele erau pregatite dar nu toate aranjate .  Desi am aranjat platoul i8n viteza , zic ca nu a iesit rau . M-am descurcat !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cascaval Cheddar
  • 200 gr cascaval Mozzarella
  • 200 gr Struguri
  • 200 gr mini mozzarella proaspata
  • 00 gr miniardei umpluti cu fetta
  • 200 gr salam de casa
  • 200 gr jambon crud -uscat de casa
  • 200 gr masline
  • 200 gr rosii cherry divers colorate
  • 20 buc chiftelute in covrigei , reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/chiftelutele-nadiei-chifteluten-covrigei-92199.html
  • 2 linguri mix susan negru cu alb
  • 2 ardei iuti
  • salata verde

Aveti nevoie de mini-frigarui ornamentale +o bucatica cat o palma de scartz[ polistiren]imbracata in folie de aluminiu , care va folosi drept suport stabil pentru frigaruile cu struguri si cascaval .

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive de sarbatoare:

  1. Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana .
  2. Taiati marunt jambonuul .
  3. Spalati legumele si fructele.
  4. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se rostogolesc prin mixul de seminte .
  5. Scurgeti maslinele din saramura .
  6. Taiati rondele ardeiul iute .
  7. Jumatate din cascavaluri  se taie mici baghete care se vor aranja  pe platou .
  8. Cealalta jumatate din cascavaluri se taie cuburi si se infing intercalat cu struguri .
  9. Pentru stabilitate infingeti aceste frigarui in bucata de scartz imbracata in staniol sau foaie de aluminiu .
  10. Aranjati toate ingredientele frumos pe un platou mare .

                                    Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Folositi un platou mare sau o tava pentru aceste aperitive.

2

Platoul astfel realizat a ajuns cu prisosinta pentru 8 persoane

3

Incercati sa puneti cat mai multe branzeturisau mezeluri pentru ca fiecare invitat sa-si gaseasca ceva pe gust .

4

Salamul trebuie curatat de membrana inainte de feliere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei cu branza de burduf