Aperitive oua umplute cu piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 104407 vizualizari

 

De revelion am vrut sa fac oua umplute, dar nu mai voiam sa le fac cu pateu..asa ca m-am gandit sa le fac cu piept de pui...s-au mancat imediat si au fost foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • jumatate piept de pui
  • 1 lingura mustar
  • 3 castraveciori murati
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive oua umplute cu piept de pui:

Pieptul de pui se spala si se  taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper.

Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece.

Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua si se scot galbenusurile.

Se face maioneza dintr-un galbenus tare, dat pe razatoarea cu ochiuri mici + 1 galbenus crud + o lingura mustar + ulei, care se pune treptat. La final se adauga putina zeama de lamaie.

Se scurge pieptul de pui fiert si se lasa sa sa raceasca, apoi se taie bucatele foarte mici. Se freaca apoi cu o lingurita de unt.

Se taie castraveciorii murati in bucatele mici si se amesteca cu pieptul tocat. Se adauga si o lingura maioneza si se omogenizeaza compozitia.

Cu acest amestec se umpu jumatatile de albus.

Se asaza pe un platou si se orneaza cu putina maioneza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Daca nu va este rau de la maioneza, puteti sa le asezati ouale umplute pe un pat de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive oua umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv