Ardei iute in otet

de Adi in Muraturi, 18 Oct 2014 | 15367 vizualizari

 

Deci, daca din familia mea decat eu mananc ardei iute, a trebuit sa mi-l prepar singur.
Dar bineinteles, sub indrumarea Mariei mele.
A avut soacra mea in gradina niste ardei lungi si incovoiati, dar care nu au fost deloc iuti, asa ca i-am combinat cu alt soi de ardei mai mici si foarte, foarte iuti.
Sub indrumarea soacrei mele, i-am combinat si cu pastai de fasole verde, asa ii face ea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei subtiri de gradina
  • 7-8 ardei iuti, de glastra
  • cateva pastai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
  • 1 parte otet
  • 1 parte apa
  • 1 lingura cu varf sare/litru de lichid
  • 1 lingura cu varf zahar/litru de lichid
  • 2-3 foi de dafin
  • condimente pentru muraturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iute in otet:

Se spala ardeii si se aseaza in borcane.

Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.

Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.

Se varsa apa respectiva si se pune intr-un vas, o parte de otet si o parte apa, sarea, zaharul si condimentele si se pune vasul la foc, pana incepe sa clocoteasca lichidul.

Se aseaza sub borcane lame de cutit si se toarna lichidul fierbinte.

Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu o patura, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Au rezultat doua borcane, unul de 1700 mL si unul de 1 L.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

delia64 1

24.10.2014, 20:57

Panacris 1

24.10.2014, 21:07

Aha,acum am inteles rostul pastailor Bravo!

mihaelar63 1

28.10.2014, 16:51

Si mie-mi plac mai mult acesti soi de ardei asa zis bulgaresti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida murate cu Pikant fix