Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

de oanapl in Curcan, 24 Sep 2021 | 5076 vizualizari

 

Nouă ne plac mult ardeii umpluți. E prima dată când îi pregătesc cu sos de roșii și au ieșit delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei roșii mari
  • 400 g carne de curcan tocată
  • 50 g orez
  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 roșie
  • 1 morcov
  • Boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură bulion
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • smântână pentru servit
  • -pentru sos:
  • 4-500g roșii
  • Apă
  • Sare
  • O linguriță zahăr
  • O foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii:

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și lași să se călească amestecând din când în când. Pui sare, piper, boia și cimbru, după gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. După ce a scăzut zeama lăsată de carne, umpli ardeii cu această compoziție și îi așezi într-o oală largă.

Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.

Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.

Servești ardeii calzi, simpli sau cu smântână după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oanapl 1

27.09.2021, 08:55

Mă bucur că vă plac! Vă mulțumesc pentru aprecieri!

oanapl 1

27.09.2021, 08:55

Cu drag vă servesc Cris!

Anett 1

02.12.2021, 15:25

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii