Ardei umpluti cu orez si legume de post

de Oana in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 10509 vizualizari

 

Ardei umpluti cu multe legume si orez, iata o alternativa pentru zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei grasi colorati
  • 150 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 150 gr porumb
  • 200 gr fasole rosie
  • 150 gr rosii
  • patrunjel verde tocat
  • marar tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 cana cu apa
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute de cimbru proaspat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez si legume de post:

  • Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron.

  • Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata, rosiile taiate cubulete, ceapa taiata marunt si condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.

  • Pune apoi patrunjel si marar verde taiate marunt si amesteca bine.

  • Scoate cotoarele de la ardei si pastreaza capacelele.

  • Intr-un vas ce va merge la cuptor, pune rosiile in bulion, uleiul, putina sare si piper si crengutele de cimbru.

  • Asaza ardeii si umple-i cu compozitia de orez, presand bine.

  • Pune deasupra capacelele de ardei si toarna o cana cu apa.

  • Pune capacul si introdu vasul in cuptorul incalzit la 200 de grade C si lasa ardeii sa se gateasca timp de o ora.

  • La final, presara marar tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez si legume de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

schoria 1

06.04.2017, 11:05

1. Care sunt „legumele de post” ?
2. Porumbul este „legună” ?

Sidy 1

10.12.2019, 07:05

Sunt deliciosi !

gaby_gabytza 1

10.12.2019, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume