Aripioare de pui la capac

de Miha in Pui, 2 Sep 2009 | 9937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui
  • 50 g unt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui la capac:

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui la capac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

02.09.2009, 20:36

imi place foarte mult reteta , o sa o incerc in weekend cand cumpar aripioare acum am fost plecata 1 luna si i-am lasat sotului multa mancare cu pui a spus ca nu mai vrea sa vada pui 1 an , dar la sf de saptamana ii fac surpriza , imi place mult reteta si mi s-a facut pofta!

Miha 1

02.09.2009, 22:52

Noua ne-a placut tare mult! Merita incercata aceasta reteta!

eleny2010 1

12.11.2010, 12:21

hmmm pare delicios miha. felicitari ptr imaginatia din bucatarie. trebuie neaparat sa incerc si eu ptr prima data la cuptor pe capac si mai ales aceste ingrediente. pupicii ai 5 fur

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui crocante