Avat prajit

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 6589 vizualizari

 

 Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat acum vreo trei ani. Am ales bucati de pe burta care nu au oase, pentru ca sa poata servi si cei mici. Am avut invitati pitici la masa, asa ca m-am straduit ca si prezentarea sa fie atragatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg avat [ peste ]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 1 lingura ulei aromatizat cu busuioc
  • 3 linguri faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • sare roz de Himalaya
  • legume pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat prajit:

  1. Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie.
  2. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat .
  3. Masati usor bucatile de peste .
  4. Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore .
  5. Scoateti platoul cu bucati de peste si cu ajutorul unei site mici cerneti deasupra , fin , faina alba pe ambele parti .
  6. Prajiti bucatile de peste in baie de ulei incins .
  7. Prima data se pun bucatile de peste cu pielea in jos.
  8. Am scos pestele  sa se raceasca pe un gratar de inox .. Astfel l-am pastrat crocant .
  9. Am obtinut un peste cu o frumoasa piele crocanta aurie .
  10. Aranjati bucatile de avat atractiv pe un platou , insotite de legumele preferate .

               Pofta buna copii !!!

TIPS-URI

1

Despre avat : https://ro.wikipedia.org/wiki/Avat

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta de peste cu curry