Baclava

de Ela68 in Prajituri, 24 Feb 2013 | 22353 vizualizari

 

Un desert turcesc, foarte cunoscut si foarte apreciat de toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 1 pache foi de placinta
  • 400 gr nuci macinate
  • 200 gr unt topit
  • 400 ml apa
  • 150 gr miere
  • 250 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se mai raceasca sa putem adauga mierea. Amestecam siropul ci mierea  pana ce se omogenizeaza si adaugam si zeama de lamaie.

Macinam nucile cu ajutorul robotului.Adaugam scortisoara si impartim compozitia in trei.

Impartim pachetul de foi in patru. De obicei un pachet are 12 foi. Deci vom avea 4 straturi de foi si trei randuri de umplutura.

Asezam in tava primele trei foi pe care le ungem cu unt topit ( pe fiecare in parte ) asezand deasupra prima parte din amestecul de nuci cu scortisoara. Urmeaza alte trei foi unse fiecare cu unt, si a doua parte a amestecului de nuci, repetand apoi procedeul pana la ultimele trei foi.

Ungem bine cu unt si ultimul strat de foi si portionam cu ajutorul unui cutit.

Punem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 30 minute. Prajitura este gata cand foile de deasupra s-au rumenit.

La final, turnam deasupra tot siropul si lasam pana ce acesta este bine absorbit.

Am decorat cu putin fistic crud.

 

 

TIPS-URI

1

Mierea se adauga cand siropul se raceste pana la 40 grade, astfel incat , amestecat cu mierea, aceasta sa nu-si piarda din proprietati.

2

Dimensiunea tavii : 20x30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

reisnaor_2006 1

07.07.2014, 17:51

Anett 1

07.01.2022, 10:36

dantes 1

17.02.2022, 10:52

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava Lili