Baclava

de AlexTeacher in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 8209 vizualizari

 

Am invatat aceasta baclava de la fratiorul meu, Mehrzad :))) Am pregatit-o cam de 10 ori in viata mea si desi gustul este reprosabil, pot sa spun ca el o pregateste mai bine :))) Vi-o recomand cu toata inima - si daca o gatiti, consider c-ar trebui sa trimiteti si pe adresa redactiei cateva bucatele. Nu de alta, dar trebuie sa vad daca iese mai buna ca a lui. Ma ofer voluntar la degustare :)))

 

INGREDIENTE

    • Foi placinta – 1 pachet
    • Miez de nuca macinat – cca 300 g
    • Zahar pudra – 3 linguri
    • Cardamon macinat – ½ lingurita
    • Scortisoara macinata – 1 lingurita
    • Ienibahar macinat – ½ lingurita
    • Nucsoara – ¼ lingurita
    • Unt calitativ – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 1 lingura
    Pentru sirop:
    • Zahar – 600 g
    • Apa – 400 ml
    • Apa de trandafiri – 4 linguri
    • Suc de lamaie (fara pulpa) – 1-2 linguri
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

  • Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu;

  • Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop;

  • Opriti focul si adaugati apoi apa de trandafiri si sucul de lamaie;

  • Luati o tava de cuptor adanca de cca 5 cm si ungeti-o cu ulei de floarea soarelui;

  • Temperati untul la Bain Marie;

  • Asezati cate o foaie de placinta pe rand in tava, si ungeti-o cu unt topit (folosindu-va de o pensula);

  • Repetati procesul pana la a 7-a foaie;

  • Adaugati peste miezul de nuca macinat, ienibaharul, nucsoara si scortisoara;

  • Àdaugati peste o foaie de placinta unsa cu unt topit pe ambele parti;

  • Repetati procesul pana epuizati foile de placinta;

  • Taiati-le in ce forma doriti (romb, patrat etc);

  • Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 20-25 min;

  • Scoateti-o din cuptor si lasati-o cca 5 min la racit si puneti apoi peste aceasta siropul;

  • Lasati-o cca 60-90 min la inmuiat;

  • Serviti cu fistic zdrobit;

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

23.07.2015, 18:57

Asa se leaga.

dantes 1

24.07.2015, 12:25

Delicioasa!

reisnaor_2006 1

26.04.2016, 16:43

super reteta,la favorit cu ea mi-a placut si emisiunea in direct,la cat mai multe retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si caramel