Bagheta cu unt si usturoi

de mihaelaradu in Piine, 18 Ian 2011 | 15929 vizualizari

 

Noi avem mereu bagheta cu usturoi la congelator! E un aperitiv perfect cand ai musafiri neanuntati! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete/ batoane de paine
  • unt
  • usturoi pisat(sau pudra)
  • marar uscat
  • menta uscata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta cu unt si usturoi:

Baghetele se cresteaza feliute.

Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut).

Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu amestecul de unt.

Se aseaza pe o folie de aluminium, intr-o tava, si se introduce in cuptorul pre-incalzit, la foc mediu.

Se tine la cuptor pana se rumeneste coaja (cca 10 min).

Se serveste cu ceai sau cacao cu lapte.

TIPS-URI

1

Se poate folosi unt cu verdeata din comert (Napolact, Kerrygold, etc)

2

Baghetele, astfel unse, se pot inveli in folie de aluminiu si se pastreaza la congelator.

3

Daca folositi baghete congelate, prelungiti timpul de "coacere". incalzire (cca 20-25 min)

4

Se poate folosi si branza topita, alaturi de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher