Batoane cu dulceata si bezea

de hashul in Prajituri, 27 Mai 2013 | 4010 vizualizari

 

Dementiala, nu ma mai pot opri din mancat :).

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • Faina - 200 gr
  • Unt - 140 gr (temperatura camerei)
  • Zahar pudra - 70 gr
  • Galbenusuri - 3 buc
  • Coaja de la o jumatate de lamaie
  • Un varj de sare

Pentru glazura :

  • Albusuri - 3 buc
  • Zahar pudra - 120 gr
  • Zeama de lamaie - 2 lingurite
  • Nuca macinata - 100 gr
  • O lingurita coaja de portocala
  • O lingurita esenta rom
  • O jumate de borcan de dulceata nu foarte dulce(ceva mai acrisor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu dulceata si bezea:

Pentru aluat se freaca bine faina cu untul taiat cubulete, pastrat la temperatura camerei, impreuna cu restul ingredientelor.

Se face o coca care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min.

O scoatem dupa 15 min si punem un strat subtire de dulceata iar peste punem bezeaua, care am facut-o mixand bine albusurile cu zaharul,lamaia,esenta si potocala, iar la sfarsit cu o spatula amestecam nuca usor cu albusul.

Se pune din nou tava la cuptor pana se rumeneste si se intareste glazura.

Se lasa la racit si dupa, o taiati cum credeti voi de cuvinta!!! :)

TIPS-URI

1

puteti sa puneti si alte esente

2

migdale in loc de nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu dulceata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

hashul 1

28.05.2013, 10:06

e deliciasa, se topeste in gura
daca imi puneam capul cu ea o terminam imediat, dar a trebuit sa ii las si la sotie

Dea_Dea 1

28.05.2013, 10:42

Bun!!

adry88 1

28.05.2013, 13:58

ce buneeeeeeeee sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si caise