Batoane de ciocolata

de cative in Prajituri, 4 Oct 2009 | 21611 vizualizari

 

Batoanele de ciocolata sunt preferatele mele, de cand eram mica tin minte cum o ajutam pe bunica mea sa le faca dar cel mai greu era asteptarea ca ciocolata sa se intareasca dar eu nu aveam rabdare si incercam sa o gust dar bunica nu ma lasa. De la bunica mea am invatat cum se fac batoanele, reteta era buna dar eu am imbunatatito, folosesc ciocolata Milka cu lapte, in loc de ciocolata menaj.

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de ciocolata Milka cu lapte
  • 50 grame de unt, neaparat unt!
  • Patru linguri de zahar
  • 300 grame lapte praf
  • 150 mililitri de lapte
  • O lingurita de extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ciocolata:

Intr-un castron se pune 20 grame de unt, ciocolata, laptele lichid, laptele praf si zaharul, se incalzesc incet si se amesteca constant cu o lingura de lemn pana da in clocot. Se lasa 3 minute sa se raceasca. Dupa care se incalzeste incet din nou pana cand clocoteste, nu se amesteca.

 

Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de unt, deasupra nu se amesteca. Lasa sa se raceasca 5-6 minute si adauga vanilia si putina sare dupa care compozitia se bate pana devine cremoasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se lasa la racit cateva ore, dupa care se taie in batoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka