Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

de Bucataras in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 8502 vizualizari

 

Emotii pentru prima zi de scoala?
 
Pune in pachetel un baton de cereale cu seminte si merisoare si o sa fie o zi buna! 

 

INGREDIENTE

  • 75 gr migdale crude sau alune crude sau nuci
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 140 gr curmale fara samburi
  • 2 linguri seminte de chia
  • 75 gr miere
  • 60 gr unt de arahide
  • 60 gr merisoare uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovaz cu seminte si merisoare:

  1. Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in batoane. Lasa-le sa se raceasca.
  2. In continuare mixeaza curmalele intr-un mini-robot pana obtii o pasta si adauga-le peste seminte. Pune deasupra si semintele de chia, care sunt pline de vitamin,  minerale, calciu, omega 3. Sunt considerate un superaliment, nu au un gust puternic, dar cand dau de apa se umfla si tin de foame!
  3. Pune intr-o craticioara mierea si untul de arahide si incalzeste-le putin, pana amestecul devine lichid. Toarna-l apoi peste seminte si amesteca bine toate ingredientele.
  4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Adauga deasupra merisoarele si preseaza bine cu o spatula. Poti sa fii inventiv si sa adaugi ce ingrediente iti plac, pastrand proportiile intre cele uscate si cele umede.  In loc de merisoare poti pune caise uscate sau stafide si in loc de miere pune sirop de agave sau sirop de artar.
  5. Taie batoanele cu un cutit, acopera tava cu folie alimentara si pune-o la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. Or sa reziste la frigider pana la 2 saptamani. 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovaz cu seminte si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite americane cu fulgi de ovaz (de post)