Bibeleskaes- Branza alsaciana

de Catalina L in Mancare copii, 8 Dec 2018 | 2992 vizualizari

 

Bibeleskäs sau Bibbalakaas (Bibeleskäse în limba germană) este o specialitate germanică din Alsacia, Moselle, Badoise .... din brânză albă  proaspata inchegata tip caş.
Dupa ce este bine scurs de zer se amesteca cu smântână, usturoi și arpagic, sare si piper.
Se serveste rece cu cartofi fierti la sfârșitul mesei.
Termenul înseamnă 'brânză pentru pui', deoarece inițial acest a fost folosita pentru a alimenta puii. si era compusa din chișleag, ovaz și tărâțe.
Am utilizat branza proaspata batuta 40% fara zer, este mai usor de gasit si  am vazut multe retete cu acest tip de branza.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/bibeleskaes-branza-alsaciana.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza proaspata batuta 40% (sau nebatuta si scursa de zer)
  • 100 gr smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 cepe salota (sau 1 ceapa rosie)
  • arpagic
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bibeleskaes- Branza alsaciana:

Scurgeti branza de zer daca este netransformata.

Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul.

Este baza garniturii Bibeleskaes.

Curatati ceapa si usturoiul.

Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul.

O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei.

Fiecare invitat isi poate compune propria branza dupa gust.

Eu am amestecat in branza doua treimi din ceapa taiata, doua treimi din usturoi si doua treimi din arpagic.

Am dat la rece 2 ore pentru ca sa se marineze bine.

Restul de ceapa, usturoi si arpagic il puteti folosi pentru decorul final sau il puteti pune la dispozitia invitatilor. 

Bibeleskaes este servita deobicei peste cartofi fierti intregi.

Curatati-i sau nu de coaja si puneti peste ei crema de branza. Decorati cu ceapa, usturoi si arpagic si serviti.

Putem pune pe masa felii de jambon sau sunca afumata si servi totul impreuna. Este o garnitura foarte buna!

Pe o tartina este deasemenea minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bibeleskaes- Branza alsaciana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Piure de fructe