Biscuiti economici cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 20 Oct 2014 | 11000 vizualizari

 

Acesti biscuiti au putine ingrediente in compozitie si sunt la indemana oricui, ca sa nu mai zic ca toate sunt si ieftine, motiv pentru care i-am si numit economici. Glazura de deasupra nici macar nu e necesara, eventual doar asa, ca sa arate mai bine, dar sunt buni si doar cu un strat de gem.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri untura de porc
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 borcan gem de capsuni ( sau orice alt gem care sa nu fie foarte moale)
Portii: 225
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti economici cu gem:

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.

Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.

Lasam bila de aluat 10-20 de minute pe masa de lucru apoi o impartimin doua si pe rand intindem cu sucitorul foi din care decupam cercuri de aprox 5 cm.

Asezam cercurile decupate intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam tava la cuptor la 170 de grade timp de 10-12 minute.

Au iesit cam 50 de cercuri.

Le scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit impreunam tot cate doi biscuiti punend un strat de gem intre ei, adica facem sandvisuri din biscuiti.

Eu am topit putina ciocolata cu lapte si peste cativa biscuiti am trasat dungulite de ciocolata.

Acum ca ati citit reteta, nu va ramane decat sa ii incercati si voi si sa reveniti cu pareri, noua ne-au placut tare mult si cu siguranta am sa mai fac.

TIPS-URI

1

Biscuitii nu sunt buni de mancat atunci imediat pentru ca sunt un pic crocanti, ideal e sa ii tinem in cutii metalice si peste cateva ore sau mai bine zis a doua zi sunt perfecti. In general biscuitii de casa de acest gen sunt mai buni a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti economici cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici