Black velvet cu afine

de laura_n in Torturi, 18 Noi 2013 | 12710 vizualizari

 

A fost yum, insa mult prea dulce. Asa ca am modificat cantitatea de indulcitor/ zahar.

 

INGREDIENTE

pt blat

  •  50 gr cacao
  • 200 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  •  1 canita apa fierbinte (aproximativ 100 ml)
  •  150 gr unt
  •  4 oua
  •  1 cana mica lapte dulce (aproximativ 100 ml)
  •  250 gr faina
  •  1 praf copt

pt crema:

  •  1 cutie mascarpone (250 gr)
  •  300 gr smantana proaspata
  • 100 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  •  1 cana mica afine
  •  1 lg extract vanilie

pt ornat:

  •  1 tableta ciocolata cu lapte (aproximativ 90/ 100 gr)
  •  fulgi ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black velvet cu afine:

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte.

Pornim cuptorul.

Foarte important! ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, si aici ma refer in special la unt si la oua.

Intr-un castron, punem cacaoa cu zaharul si turnam apa fierbinte. Oparim bine, amestecand continuu cu un tel. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare, pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugam apoi faina cu praful de copt si la sfarsit adaugam laptele. Atentie sa obtineti o compozitie nu foarte lichida, dar nici prea inchegata, sa poate fi turnata cu usurinta in forma de copt.

Pregatim doua forme de copt prevazute cu hartie de copt, sau puteti folosi o sigura forma de copt si astfel veti coace un singur blat pe care il veti taia in doua sau trei straturi.

Turnam compozitia in mod egal in cele doua forme si dam la cuptorul preincins; lasam la copt cam 30 minute, la foc mediu.

Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Crema o obtinem astfel. Intr-un castron metalic, batem smantana bine cu mixerul, cam 10 minute, adaugam indulcitorul/ zaharul. In alt castron, mixam spuma branza mascarpone cu extractul de vanilie, apoi adaugam treptat din frisca, pana ce o incorporam pe toata.

Afinele se spala sau daca aveti congelate, le lasati un pic la dezghetat. Dupa ce s-au racit blaturile, montam tortul astfel.

In aceeasi forma de copt, asezam primul blat, jumatate din crema alba, afinele rasfirate pe intreaga suprafata a tortului, al doilea blat si restul de crema. Dam la frigider.

Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un poche si apoi glazuram dupa bunul plac peste tort.

Lasam tortul la frigider cateva ore, ca sa se aseze.

TIPS-URI

1

mult prea bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Black velvet cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

mihaelar63 1

27.11.2013, 01:29

Ce de delicii prepari tu in ultimul timp

Geanina87 1

10.12.2013, 08:41

Gergiana S 1

05.01.2014, 21:38

Wow...arata intr-un mareeee fel!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Iepurasul Diplomat