Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

de Catalina L in Pizza, 18 Oct 2020 | 3175 vizualizari

 

Este numita 'cea mai sanatoasa pizza din lume' si am vazut reteta pe celebrul canal Youtube Dr Berg  
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/blat-de-pizza-din-conopida-2-variante.html
 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • conopida mixata - 215 gr
  • mozzarella rasa - 200 gr
  • 2 oua
  • ierburi aromate de Provence
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb):

Incalziti cuptorul la  220 °C.

Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari.

Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida mixata cu branza rasa, ierburile aromate si ouale. N-am pus sare, branza contine deja.

Cu mana apasati si-ntindeti compozitia obtinuta pe o placa acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp de 15 minute.

Scoateti si puneti deasupra garnitura dorita : sos de rosii, jambon speck, lamele de ardei, bucati mici de conopida si mozzarella.

Dati din nou la cuptor 10-15 minutes.

Excelenta, eu am adoptat-o ! Baiatul meu care nu mananca conopida de obicei a servit si a zis ca nu se simte gustul de conopida, este buna dar ii lipseste partea crocanta de la pizza clasica. Sera a reclamat si mancat partea care ramanea... Deci este o reteta care place tuturor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:22

Am tot vazut retete insa niciodata nu am probat...arata tare bine!

oanapl 1

22.11.2020, 18:27

Interesantă rețeta. Am trecut-o la favorite. Să vedem când îi vine rândul.

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine din seminte low carb