Blat de tort cu aroma de rom

de Gherca Daniela in Torturi, 1 Dec 2021 | 11017 vizualizari

 

Cand m-am apucat de aceasta reteta, initial am vrut sa fac un chec, dar m-am gandit ca daca il pun in tava de tort, nu mi-ar iesi un blat de tort??? Si iata rezultatul!
Compozitia pentru blat este mai grosuta, ca la pancakes, iar in timpul coacerii, blatul a crescut uniform si dupa racire nu s-a lasat deloc. Este prima incercare de acest gen de blat si va pot spune ca a iesit tare pufos, aromat, gustos si ce sa zic ca se face si foarte usor.  

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 70g unt la temperatura camerei (moale)
  • 190g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de rom (dupa gust)
  • 200ml smantana pentru frisca naindulcita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort cu aroma de rom:

Din aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!!

Separam oualealbusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma punem faina cu praful de copt, mixam pana omogenizam bine toata compozita, iar la final untul ( trebuie sa fie moale, pentru a se omogeniza mai usor in compozitie).   Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii si unsa cu ulei si faina pe margini, apoi o damla cuptorul preincalzit la 160°C pentru circa 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort cu aroma de rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Alex