Boeuf a la Catalane (Tocana de vita cu orez, ceapa si rosii) la slow cooker Crock-Pot

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 23 Mar 2018 | 3897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame bacon, tocat
  • ulei de masline
  • 800 grame carne de vita, taita cuburi
  • 2 cepe feliate
  • 200 grame orez alb
  • 200 ml vin alb sau vermouth
  • 500 ml supa de vita (se poate obtine din concentrat)
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingruita cimbru
  • putin sofran
  • 1 foaie de dafin
  • 100 grame rosii coapte (eu am folosit cherry din conserva)
  • 40 grame Parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf a la Catalane (Tocana de vita cu orez, ceapa si rosii) la slow cooker Crock-Pot:

Se prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se prajesc pe rand in grasimea ramasa de la bacon, pe toate partile pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet.

Se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot. 

Se reduce focul la mediu si se adauga ceapa in grasimea ramasa in tigaie. Se soteaza cateva minute, apoi se transfera in slow cooker. 

In aceeasi tigaie, se adauga orezul, care se prajeste 2-3 minute in grasimea ramasa. Se transfera intr-un bol. 

Se indeparteaza grasimea din tigaie, daca este cazul si se adauga vinul. Se amesteca cateva minute, dizolvand cat mai multe din sucurile coagulate din cratita. Se toarna in vasul slow cookerului. 

Se adauga supa pana cand carnea este aproape acoperita. Se adauga putina sare, piper, usturoiul pisat si condimentele. Se gateste la setarea low 4-5 ore sau la high 2-3 ore. 

Se adauga rosiile tocate, fara seminte, in Slow- Cooker si se mai lasa 2-3 ore la setarea Low sau 1-2 ore la High.

Se indeparteza grasimea de la suprafata, daca este nevoie si se adauga orezul. Se gateste 2 ore la setarea Low sau 1 ora la setarea High. Se adauga sare si piper, daca este nevoie. 

Inainte de a servi, se adauga Parmezanul ras.

Se serveste cu salata, paine crocanta si un vin rosu tanar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf a la Catalane (Tocana de vita cu orez, ceapa si rosii) la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin la slow cooker Crock-Pot