Bors de loboda cu sfecla rosie

de laura_n in Ciorbe, 3 Iun 2014 | 9968 vizualizari

 

Primavara pentru mine este extrem de savuroasa si darnica in verdeturi. Inca de cand eram copil, borsul de loboda a fost preferatul meu, iar de cand am descoperit si sfecla rosie in mancaruri, cred ca am descoperit combinatia perfecta pentru un bors racoritor, energizant si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3-4 legaturi loboda rosie
  • 2 leg ceapa verde
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie marisoara
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml bors de casa
  • verdeata : patrunjel, leustean
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda cu sfecla rosie:

Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.

Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o punem la scurs intr-o sita. Apoi o tocam nu foarte fin.

Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le tocam rondele. Morcovul il curatam si il spala. il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie, punem cateva linguri de ulei de masline, si punem ceapa, usturoiul si morcovul la calit. Lasam un pic sa se rumeneasca, apoi adaugam loboda, un praf de sare si o calim cateva minute, apoi dam deoparte.

Punem la fiert o oala de 3 l cu apa si lasam sa fiarba. Adaugam loboda si lasam un pic sa fiarba.

Sfecla o pasam cu blenderul. O adaugam in oala.

Separat fierbem borsul. Il adaugam peste loboda si lasam sa fiarba un pic. Adaugam sare.

Spalam si tocam verdeata si o adaugam peste bors. 
La sfarsit, batem un ou si il adaugam in oala, lasam 1 minut, apoi inchidem focul si acoperim cu un capac.

Servim cu leustean proaspat tocat si cu ridichi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume