Bors de miel

de mikidaniro in Ciorbe, 11 Apr 2012 | 4433 vizualizari

 

Desi nu mai este foarte mult pana la Paste,eu am avut ''comanda'' de bors de miel.De Paste probabil voi face ciorba de miel:).Cantitatile sunt pentru un vas de 3-3,5 litri.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g miel(coaste,sira,cap etc.)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina romaneasca potrivita
  • 1 legatura ceapa verde mare
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura cu varf de orez
  • 2,5-3 litri apa sau supa de vita
  • 250-300ml bors sau mai muIt in functie de cat de acru este borsul
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba.

Morcovii,telina,pastarnacul si ardeiul le curatam,le spalam,le taiem in bucati mari si le adaugam in bors dupa ce am eliminat toata spuma. Cand legumele s-au inmuiat,le scoatem si adaugam orezul. Lasam totul sa fiarba la foc potrivit spre mic pana carnea si orezul sunt fierte, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi orezul de fundul vasului.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa rondele mici si punem borsul intr-un vas la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, adaugam ceapa si borsul.

Intr-un castron amestecam oul cu patrunjelul si leusteanul taiate marunt,adaugam cate un pic de bors(ciorba) in castron pana ajunge la aceeasi temperatura cu borsul, apoi turnam totul peste bors, oprim focul si acoperim vasul.

TIPS-URI

1

se serveste fierbinte

2

optional puteti servi cu smantana.

3

daca vreti sa faceti ciorba de miel puneti aceleasi ingrediente,doar ca legumele le taiati cubulete mici si nu le mai scoateti,iar optional puteti adauga si stevie sau loboda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mikidaniro 1

11.04.2012, 14:06

marina-ee smantana o aduci de-acasa,aia e optionaIa
maria,mamaie

MotanLaOale 1

11.04.2012, 17:54

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:47

un bors super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Borş de miel