Bors de peste cu orez cu legume si leustean

de Bucataras Medi in Ciorbe, 4 Oct 2010 | 29723 vizualizari

 

Va invit la un bors de peste cu orez, legume proaspete si leustean, perfect pentru mesele in familie. Gustul sau bogat si aromat va incanta pe toata lumea, fiind o reteta traditionala deosebita! De crap, legume, bors si orez, ai nevoie pentru a pregati acest bors de peste cu orez cu legume si leustean

 

INGREDIENTE

Ingrediente Bors de peste cu orez cu legume si leustean

  • capul si cozile de la 2 crapi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • o radacina pastarnac
  • 3 rosii
  • o cescuta cu orez
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste cu orez cu legume si leustean:

Preparare Bors de peste cu orez cu legume si leustean

Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si orezul.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile decojite si date prin razatoare  si borsul.Se lasa circa 10-15  min sa fiarba borsul  si apoi se adauga bucatile de crap.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Cand pestele este fiert se trage oala de pe foc si se adauga leusteanul.Se serveste cald, alaturi de un ardei iute.

Este delicios!

Total diferita de borsul de peste pe care stiam eu sa il fac a iesit aceasta Ciorba lipoveneasca de peste

De la Roxi, aflam cum se face un Bors de peste manastiresc

Iar Iulia ne invata cum se face Ciorba de peste ca la Dunare

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste cu orez cu legume si leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bucataras Medi 1

05.10.2010, 10:37

Hai Sylvia, te astept................a iesit asa de buna................

Laly 1

05.10.2010, 11:52

Medi mai ai un castronel si pentru mine?

Bucataras Medi 1

05.10.2010, 12:52

Hai Laly mai repede ca mai este de o portie............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste