Bors rapid de fasole cu scarita afumata

de lucy2002 in Ciorbe, 28 Oct 2019 | 3830 vizualizari

 

Cand sunt in criza de timp aleg aceasta varianta de a gati borsul de fasole. Prima data am mancat la o prietena si mi-a placut tare mult. Se face imediat si este si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 4 conserve de fasole rosie( de la LIDL)
  • 600 gr scarita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia sau gogosar
  • o bucata de telina
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 4 linguri de ulei
  • 350 ml bors de putina
  • 1 lingura pasta de tomate
  • piper
  • sare
  • verdeata( patrunjel si leustean tocat fin) eu am avut uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rapid de fasole cu scarita afumata:

Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare.

Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete.

Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine.

Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa ce a fost spalata cu apa fierbinte si lasam pe foc 5-6 minute amestecand.

Adaugam apa calda (4 litri) si lasam sa fiarba, probam carnea sa fie patrunsa bine si adaugam fasolele, boiaua, potrivim de gust ( sare si piper) mai lasa 7 minute pe foc, adsugam borsul de putina dupa ce a fost fiert separat cu o lingura de pasta de tomata si mai dam un clocot. Oprim focul, adaugam patrunjelul si leusteanul tocate fin si ciorba este gata.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de fasole cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de fasole cu cimbru