Branzoiace bune de tot

de retete bune in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 3891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita sare
  • o lamaie razalita
  • 500 ml lapte+200 ml apa(aproximativ)
  • 2 cuburi de drojdie (50 g in total)
  • 1 1/2 lingura unsoare de porc
  • PENTRU UMPLUTURA DE BRANZA
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 oua intregi
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoiace bune de tot:

  • Punem faina intr-un bol peste care adaugam sarea,lamaia razalita, oul si cele 3 galbenusuri si unsoarea de porc.
  • Intr-o cratita punem la incalzit laptele si apa pe foc in care adaugam zaharul si cel vanilat si drojdia. Cand compozitia este calduta dam deoparte, nu trebuie sa fie fierbinte cand vom framanta aluatul iar zaharul trebuie sa fie dizolvat.
  • Cu aceasta compozitie vom framanta un aluat nelipicios. S-ar putea sa nu trebuiasca toata compozitia cu care framantati deci adaugati treptat daca va fi prea moale mai adaugati faina. Continuam framantarea pe masa de lucru iar cand alauatul nu se va mai lipi de maini il vom lasa la dospit pt o jumatate de ora sau chiar o ora, depinde de loc cat e de cald si lipsit de curenti.
  • Intre timp pregatim umplutura:
  • Branza o amestecam cu 200 gr zahar, 2oua intregi, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Le amestecam foarte bine.
  • Cand aluatul a dospit il intindem pe masa cu sucitorul intr-o foaie de 1,5cm grosime si vom taia fasi pe care le portionam apoi in patrate.
  • Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam primele doua colturi pe diagonala si le lipim la mijloc si apoi le luam pe celalalte doua de pe diagonala si le lipim tot  la mijloc.
  • Intr-o tava punem hartie de copt si asezam branzoicile lasand spatiu intre ela ca sa poata creasca. Le lasam iar 15 min sa mai creasca in tava.
  • Pornim cuptorul la 180 grade iar inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut.
  • Le lasam la cuptor pt 30-40 min pana se coc si prind o culoare maronie deasupra.
  • Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar praf.
  • Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoiace bune de tot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 16:02

te cred ca sunt bune, as cere si eu o branzoaica, mai ai?

mirela0911 1

29.11.2015, 18:15

Astea chiar bune de tot sunt!

retete bune 1

29.11.2015, 18:59

Din pacate nu mai am Daniela s-au trecut atat de repede ! Dar daca o sa incerci reteta e ca si cum ai manca de la mine si ti le recomand din toata inima

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu ricotta si stafide