Branzoici cu urda si marar

de MIUTA in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 15156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 pl.zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • ulei
  • 1 kg urda
  • 2 legaturi marar
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de lamaie
  • o lingura gris
  • 2 oua
  • sare
  • 1 galbenus si 2 linguri miere pt.uns branzoicile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici cu urda si marar:

Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura coaja de lamaie,zahar vanilat,faina si un praf de sare.Se framanta toate ingredientele iar daca mai trebuie se mai pune putin lapte caldut.Cand aluatul e bine framantat se pune peste putin ulei caldut si se mai framanta.Se lasa la crescut 40 minute.Intre timp se amesteca ingredientele pentru umplutura:urda,mararul tocat marunt,200g zahar pudra,o esenta de lamaie,2 oua,un praf de sare si o lingura cu gris.Se amesteca bine.Cand aluatul este crescut se pune faina pe masa de lucru se intinde cu sucitorul patrate.Eu am facut fiecare branzoaica separat.Am pus pe fiecare patratel umplutura si apoi am adunat colturile spre interior cat se poate unul peste altul.Punem fiecare branzoaica in tava unsa si tapetata cu faina.Am lasat inca 10 minute la crescut.Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu galbenus amestecat cu miere. Se lasa in cuptor cam 40 min. Se pot servi simple sau pudrate cu zahar .Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

17.02.2011, 22:00

ce-mi plac cu urda, dar fara marar

oblesniucviorica 1

19.02.2011, 08:27

madi_marin 1

19.02.2011, 18:03

vaaaaaai......cum de am ratat asa bunatate.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post