Böreklik cu brinza

de ira1999 in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2014 | 7044 vizualizari

 

Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Böreklik , sunt facute din apa,sare si faina amestecata cu amidon .Se folosesc niste plite speciale ,la coacerea acestor foi ,mai nou din piatra ,pentru ca sunt semi-preparate.In pietele din Turcia,se pot intalnii rulote sau chioscuri mici care prepara aceste foi in fata turistilor.Coca este subtire ,la consistenta aluatului de clatite. Pe aceste plite se intinde cu o foarte mare precizie si desteritate ,aceste foi care se coc doar pe o parte. Apoi se pliaza si se vand pentru a pregatii gospodinele aceste rulouri care au diferite umpluturi din branza, spanac, carne de oaie , soteuri de legume ...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 pachet de foi speciale pentru Böreklik.
  • 500g telemea de oaie sau capra.
  • 100ml ulei si seminte de in sau mac.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Böreklik cu brinza:

Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului.Se aduc colturile spre interior si se ruleaza strans ,formand o sarmaluta lunga si subtire. Aceste rulouri se aseaza in tava unsa cu grasime sau cu hartie de copt .Se pot pune apropiate , pentru ca ele nu cresc , raman la dimensiunea formata. Ungem cu ulei , apoi cu ou batut si presaram semintele ,asa de fite si aspect.Se coc foarte repede la 200 de grade cam 10-15 minute.Sunt mult mai bune , mai slab caloric decat cele din foi de placinta sau foetaj.Se pot servii la antreu sau cina cu un pahar de lapte batut sau iaurt.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Böreklik cu brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

15.04.2014, 23:31

lale 1

01.09.2014, 15:47

"Börek" nu "Böreklik", iar ceea ce ati pregatit este mai exact "Peynirli (cu branza)Izgara Börek". Afiyet olsun!

Retete_Haplea 1

15.04.2015, 11:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua romanesti cu salam prajit