Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2015 | 7884 vizualizari

 

Daca va place pestele si in mod deosebit somonul afumat atunci reteta este pentru voi....desigur il puteti inlocui si cu alt sortiment de peste afumat sau de ce nu...cu bacon, dar asta e alta mancare de...peste! :))))

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri pline quinoa
  • 3 linguri pline amidon de porumb
  • 3 linguri branza cremoasa de vaci
  • 75 gr cascaval razuit
  • 50 gr parmezan
  • 3 oua
  • chimen (o lingura)
  • un praf de sare himalayana (sau de mare)
  • un praf de piper
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • somon afumat (cat doriti)
  • un varf de cutit de bicarbonat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat:

Quinoa se face faina in rasnita.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc.

Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca pentru maioneza.

In spuma de albus se amesteca branza de vaci, se adauga galbenusurile, cascavalul razuit, parmezanul, quinoa facuta faina, praful de bicarbonat si se mixeaza pana la omogenizare.

Se tapeteaza formele cu hartiute de copt (eu am forma de silicon) si se pune compozitia. Deasupra se adauga bucatelele de somon, chimenul si putin parmezan.

Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Corinuta 1

28.01.2016, 22:46

nu stiu cum de nu le-am vazut, dar trebuie incercate!

RuxyRux 1

28.01.2016, 22:54

Corinuta

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:21

Arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor