Briose cu stafide si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 3385 vizualizari

 

Nu prea am stat cuminte nici in deplasare,dar am o scuza,am facut pe ''profesoara de gatit'' si am dat instructiuni pretioase unei pustoaice pe numele Despina.Deci aceste briose inspirate din reteta bucatarasului Corina33,au fost facute in colaborare,eu mai mult cu datul din gura si ''remediat'' unde a fost cazul....
PS.Pe teren neutru e mai greu,dar a iesit ceva,nu chiar comerciale,dar gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 175 g zahar
  • 250 faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • stafide si ciocolata taiata bucatele marunt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu stafide si ciocolata:

Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase ( au iesit si niste cocoloase,ca asa-i la incepatori).Ungem formele cu ulei ( in mod normal n-ar trebui unse,ca-s de silicon,dar eu am patit-o, ca s-au lipit si de atunci le ung,ca sa fiu sigura) apoi cu o lingurita punem aluatul in forme,am pus cam mult,ca ne mai ramanea putin aluat si nu mai aveam forme,a dat un pic peste si n-au iesit chiar asa frumoase.Deasupra am pus stafide si bucatele de ciocolata,am bagat tava la cuptorul preincalzit ,au fost gata cand au trecut testul scobitorii.

PS.Pustoaica Despina s-a descurcat de minune,de mixer ii era cam frica dar si-a facut botezul....am invatat-o sa faca si tiramisu.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin