Briose de Craciun

de ioana31 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 3647 vizualizari

 

Hei toata lumea!!Sunt noua in acest univers culinar si vreau sa incep cu ceva dulce si bun de pus sub brad pentru Mosu'! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte degresat
  • 100 gr unt 
  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar(daca va place mai dulce puteti pune 200 gr)
  • o jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • un pumn de nuci
  • Jumatate plic praf de copt
  • 50 gr cacao(eu nu am pus ca nu am avut, dar cred ca e foarte bun ) 
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de Craciun:

1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza.

2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou.

3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza.

4. Se adauga praful de copt si (pentru aspect)se stinge.

5. Se amesteca impreuna cu praful de cacao, nucile taiate marunt si scortisoara.

6. Se toarna in tava speciala  si se lasa la cuptor pentru 20-30 min la 180 grade.

TIPS-URI

1

puteti folosi fustite speciale pentru briose gasite la Metro sau Real, dar se pot  inlocui cu hartie de copt

2

se poate presara zahar praf la sfarsit peste ele(mai mult pentru aspect)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si lichior de visine