Briose umplute si glazurate

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 2756 vizualizari

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 5 oua de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri capucino Milka de la Jacobs
  • 7 linguri faina alba

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud macinat
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3 linguri frisca
  • bombonele de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat;

Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de capucino si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi adaugam apa minerala.

In compozitia astfel obtinuta, se incorporeaza alternativ spuma din albusuri si faina proaspat cernuta.

Asezam hartiute pentru briose in formele de silicon.

In fiecare forma, punem cate o lingura din compozitie, apoi la mijloc, punem 1 lingurita de umplutura, iar la final peste aceasta adaugam in fiecare forma inca o lingura de compozitie pentru a acoperi umplutura.

Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru 35 minute.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele coapte din formele de silicon si le lasam la racit.

Topim ciocolata in cateva linguri de frisca lichida, glazuram briosele si le decoram cu bombonele colorate.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fairy Cakes