Bruschetti cu roşii

de ionix in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2010 | 7878 vizualizari

 

Pun reteta pt o portie .... simplu, rapid si bun... recunooooooosc, am papat si yo o felie :p

 

INGREDIENTE

  • 3 felii de paine
  • 1 si ½ lingura cu ulei de masline
  • O rosie mare sau doua mai mititele
  • Busuioc proaspat, dupa gust (eu n-am avut proaspat si am folosit uscat)
  • 4 catei de usturoi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschetti cu roşii:

Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie.

Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri.

De obicei rosiile se lasa putin la scurs dar mie-mi place sa-mi inmoaie painica.

Amestecam rosiile cu :usturoiul, o lingura cu ulei de masline, sare si busuoic.

Cand painea s-a prajit, frecam feliile usor cu ceilalti 2 catei de usturoi.

Dupa ce am frecat painea cu usturoi, puneam deasupra rosiile si presaram iar busuioc.

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

 in reteta de baza, se scoate miezul rosiei... dar eu am lasat cu miez pt ca-mi place zeama de la rosie :p

2

 pentru a freca mai bine painea cu usturoi, strivesc usturoiul cu un cutit.

3

O alta varianta este de a amesteca restul de usturoi, pisat bine, cu foarte putin ulei si sare iar apoi sa ungi feliile de paine.

4

eu unele le-am lasat simple, pentru cei carora nu le place busuiocul...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetti cu roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu salata de vinete