Budinca de dovlecei

de katty in Mancaruri de legume, 2 Aug 2020 | 1794 vizualizari

 

Retete de vara
Un preparat usor pe care l-am mancat cu placere atat cald, dar mai ales rece.
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 200 gr piept de pui
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • 70 gr parmezan ras
  • 1 lingura unt+pesmet pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.Fierbem 7-8 minute si dam jos. Lasam sa se racoreasca si adaugam sare, piper , smantana si mararul. Pieptul de pui il taiem cubulete. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam sarea si pieptul de pui. Fierbem cateva minute pana  carnea se albeste. Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca.   Tapetam o forma cu unt si pesmet. Asezam un rand de dovlecei usor suprapusi, presaram pieptul de pui si jumatate din sos. Asezam restul de dovlecei si turnam sosul ramas. Dam forma la cuptor la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi gata presaram parmezanul ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Arpacas Champignon