Budinca de orez

de MyCookingLife in Prajituri, 7 Mar 2012 | 4299 vizualizari

 

Este un desert consistent, potrivit pentru gustarea de dupa-amiaza! Iar aroma de cuisoare este grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 1 cana orez
  • 600 g branza dulce
  • 8 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • zahar pudra si nucsoara rasa pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga galbenusurile, restul de zahar, vanilia, coaja de lamaie, nucsoara si apoi, branza. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se baga la cuptor pana se rumeneste, cam 1h10′-1h20′.

Cand se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra si nucsoara rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MyCookingLife 1

10.03.2012, 01:19

E si foarte simplu de preparat! Multumesc!

mamaieelena 1

12.03.2012, 14:12

imi place

simo_brkic 1

12.03.2012, 14:26

yam yam yam o sa o fac si eu ca e rapida bravooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere si caramel