Budinca de oua cu piscoturi

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 10490 vizualizari

 

A fost o incercare cu un rezultat senzational. Un gust minunat, o textura usoara si fina si un aspect deosebit. A fost un desert care a avut succes si merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 1 cana de suc de portocale
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie
  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de oua cu piscoturi:

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte.

Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume.

Batem ouale cu zaharul  si cand laptele da in clocot, il turnam incet , cu grija peste oua si amestecam incontinuu sa nu se strice ouale. Strecuram cojile de citrice inainte de a turna laptele.

In forma asezam un strat de piscoturi si le insiropam cu o lingura cu suc natural de la portocale. aduagam inca un strat -repetam cu sucul de portocala. avem grija sa nu punem prea mult.

Turnam crema de lapte cu oua si apoi , intr-un vas cu apa punem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

lasam sa se coaca budinca, reduzind putin temperatura , pana budinca se solidifica. 

Scoatem si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de oua cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

15.02.2016, 14:21

Ce bine arata!

Rocsi 1

16.02.2016, 10:37

Ce buna!

dantes 1

29.02.2016, 06:17

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gem sau dulceata de cirese